Today Top 12 September Weekly Agriculture Current Affairs

Spread the love
  •  
  •  
  • 1
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  

These are the Most Important Questions of Weekly Agriculture Current Affairs. If you are preparing for any competitive exams like NABARD/RRB/AFO/SBI. These Agriculture Weekly Current Affairs Quiz can help you to achieve the maximum number of marks with reading Weekly Agriculture Current Affairs only on Our Daily Updates. This website provides many types of current affairs and many more.

If you are with Our Daily Updates and if you are reading articles regularly so you are aware of the world. In Agriculture Current Affairs, we bring the best 3 latest topics for you. It is very significant to know about what’s going inside and outside the world. On this website uploaded daily base Agricultural Current Affairs, you can learn, and if you are liking the article so you can share it with your friends. If you Daily learn our Agriculture current affairs so you can crack the high-level exam.

Today Top 12 September Weekly Agriculture Current Affairs

Q1. Which day Passes two farm bills ( The Farmers produce trade and commerce bill and the second is the farmer agreement on price assurance and farm service bill 2020) by voice vote amid opposition protests in Rajya Sabha?

  1. 17 September 2020
  2. 18 September 2020
  3. 19 September 2020
  4. 20 September 2020

Ans. (4.) 20 September

Q2. The first ‘Kisan Rail’ from the Karnataka will be operated and where will be gone from Bengaluru?

Weekly Agriculture Current Affairs

  1. H.Nizamuddin (Delhi)
  2. Danapur(Bihar)
  3. Deolalo (Mah)
  4. None of these

Ans. (1) H.Nizamuddin (Delhi)

Q3. When Rajya Sabha passes a bill to remove cereals, pulses, onion potatoes from ‘ essential commodities’?

  1. 17 September
  2. 20 September
  3. 22 September
  4. None of these

Ans. (3) 22 September

Q4. Shri Radha Mohan Singh Distributes Electic Chaak to 150 Kumhar families in Bihar under KVIC’s which Yojna?

  1. Kumhar Sashaktikaran Yojana
  2. Kumhar Shuraksha Yojana
  3. Kumhar Shakti Yojana
  4. None of these

Ans. (1.) Kumar Sashaktikaran Yojna

Q5. Which date Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) bans the mixing of edible oils in mustard oil?

  1. 1st October 2020
  2. 1st November 2020
  3. 1st January 2020
  4. None of these

Ans (1) 1st October 2020

Q6. In Which State Union Minister Narendra Singh Tomar inaugurates Indian Agricultural Research Institute.

  1. Assam
  2. Nagaland
  3. Mizoram
  4. None of these

Ans. (1) Assam

Q7. In Which State Agriculture Minister has inaugurated the International Hostel and Skill Development center?

  1. Bihar Agriculture University
  2. Assam Agriculture University
  3. Kerala Agriculture University
  4. None of these

Ans. Bihar Agriculture University

Q8. DIHAR (Defence Institute of High Altitude Research ) to educate farmers in Leh to produce medicinal herbs for Whom?

  1. Indian Navy
  2. Indian Army
  3. Indian Airforce
  4. None of these

Ans. (2) Indian Army

Q9. Union Minister of Agriculture and Farmers Welfares and Shri Narendra Singh Tomar assumes charge Which Ministry?

  1. Food Processing Industries
  2. Labor
  3. Chemicals and Fertilizers
  4. None of these

Ans. (1) Food Processing Industries

Q10. Shri Narendra Tomar today Launched in the public domain, the “Centralized farm Machinery Performance Testing Portal on which date?

  1. 20 September
  2. 24 September
  3. 26 September
  4. None of these

Ans. (2) 24 September

Q11. On Which date Government of India launches Kharif procurement in Haryana, Punjab?

  1. 20 September 2020
  2. 24 September 2020
  3. 26 September 2020
  4. None of these

Ans. (3) 26 September 2020

Q12. Which date finally passed two farm agriculture sector bills passed?

  1. 20 September 2020
  2. 21 September 2020
  3. 22 September 2020
  4. 23 September 2020

Ans. (1) 20 September 2020

  •  
  •  
  • 1
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
loading...

sairam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
en English
X